ua en ru

У РФ є власна версія катастрофи MH17, - Путін

У РФ є власна версія катастрофи MH17, - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

За словами Путіна, "на заході просто призначили винного"

Президент Росії Володимир Путін заявив, що у Російської Федерації є своя версія катастрофи малайзійського Boeing MH17 в 2014 році. Про це він заявив під час прямої лінії.

Путін підкреслив, що західні експерти не прислухаються до версії РФ.

"На заході просто призначили винного", - зазначив він і додав, що Росію не влаштовують висновки міжнародного слідства по MH17.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад назвав висновок міжнародної слідчої групи по катастрофі малазійського "Боїнга" політичною змовою проти Росії. Він підкреслив, що висновки слідства не переконали його, і зажадав, щоб слідчі надали докази того, що за атакою на "Боїнг" стояла Росія.

Відповідаючи на питання, чи не пов'язана його позиція з тим, що РФ є найбільшим покупцем пальмового масла з Малайзії, Мохамад заявив, що тут немає ніякого взаємозв'язку.

Як повідомляло РБК-Україна раніше, 19 червня Міжнародна слідча група (JIT) назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи літака рейсу МН17 в 2014 році. Зокрема, підозрюються глава розвідки "ДНР" Сергій Дубинський, міністр оборони "ДНР" Ігор Гиркін, підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ Олег Пулатов і командир розвідувального батальйону в "2-му відділі ГРУ ДНР" Леонід Харченко.

Так, рейс MH17, який вилетів з Амстердаму в Куала-Лумпур, був збитий біля Тореза Донецької області, приблизно в 40 кілометрах від російського кордону. В результаті катастрофи загинули 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.