ua en ru

Катастрофа MH17: колишній генсек НАТО прокоментував результати розслідування

Катастрофа MH17: колишній генсек НАТО прокоментував результати розслідування Фото: уламки літака MH17 (flickr.com/jeroenakkermans)

За його словами, Захід не повинен розглядати нормалізацію відносин з Росією

Захід не повинен розглядати нормалізацію відносин з Росією, поки та не змінить свою поведінку. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, коментуючи звіт щодо розслідування Спільною слідчою групою (Joint Investigation Team - JIT) катастрофи рейсу MH17.

"З JIT зрозуміло: MH17 і 298 невинних людей на борту були вбиті російською ракетою. Не кажучи вже про те, що 10 тис. людей загинули на Донбасі у війні, розв'язаній Москвою. Захід не повинен розглядати нормалізацію відносин, поки Росія не змінить свою поведінку", - написав Расмуссен у Twitter.

Нагадаємо, літак слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Більшість пасажирів на борту були громадянами Нідерландів.

Сьогодні, 24 травня, представники міжнародної слідчої групи (JIT) представили звіт результатів розслідування катастрофи рейсу MH17 і повідомили, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була поставлена російськими військовими.