ua en ru

Австралія вкотре закликала Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17

Австралія вкотре закликала Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17 Фото: уламки літака MH17 (flickr.com/jeroenakkermans)

Про незмінну позицію щодо висновків JIT заявив і прем'єр-міністр Ныдерландів

Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн дорікнула Росії за те, що остання досі не визнала висновки незалежного розслідування Спільної слідчої групи (JIT) щодо збиття рейсу MH17 Malaysia Airlines над східною Україною. Про це повідомляє The Australian.

Під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Пейн у вівторок зустрілася з міністрами закордонних справ Нідерландів, України, Бельгії та Малайзії, щоб вкотре наголосити на відповідальності Росії за збитий літак.

"Я підтверджую нашу безумовну підтримку незалежного розслідування Спільної слідчої групи. Ми шкодуємо, що Росія досі не прийняла фактичні висновки JIT і повторюємо, що Австралія має повну довіру щодо неупередженості, незалежності та професіоналізму JIT і їхніх висновків", - заявила Пейн.

Про незмінну позицію щодо висновків JIT заявив і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Нагадаємо, літак слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. Більшість пасажирів на борту були громадянами Нідерландів.

24 травня представники міжнародної слідчої групи (JIT) представили звіт результатів розслідування катастрофи рейсу MH17 і повідомили, що ракета, яка збила літак Malaysia Airlines в Україні в 2014 році, була поставлена російськими військовими.

Того ж дня міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що Австралія повністю впевнена у незалежності JIT і у ретельності розслідування катастрофи літака Malaysia Airlines в Україні в 2014 році.