ua en ru

Катар розглядає можливість інвестування в в альтернативні джерела енергії в Україні, - Каськів

Катар розглядає можливість інвестування в енергетику в Україні, і після завершення переговорів у Стамбулі Держінвестпроект продовжить переговори по енергетиці у Катарі. Про це РБК-Україна повідомив голова агенції Владислав Каськів.

"Ми підтверджуємо що вчора відбулись трьохсторонні переговори на урядовому рівні в Стамбулі (за участю міністра енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танера Йилдиза, міністра енергетики та промисловості Катару Мухаммеда бин Салеха Аль-Сад). Переговори відбувалися в кілька етапів, на трьохсторонньому і на двохсторонньому рівні, фактично всі учасники провели між собою консультації, обговорювались конкретні проекти співпраці і участь катарської сторони в тих проектах, які вже опрацьовуються Україною і Туреччиною останні півроку. Тобто долучення катарської сторони. І не лише (стосовно) енергопостачання, але й на рівні участі в ролі інвестора в цих проектах", - зазначив Каськів.

За словами голови Держінвестпроекту, Україна вже може приступати до роботи по структуруванню угоди.

"Ми отримали від Катару, від державної катарської компанії Qatargas проект про енергодиференційність, яка вже дозволяє нам почати роботу по структуруванню угоди", - додав він.

Щодо подальших кроків, то за словами Каськіва делегація національних проектів прийме в Києві представників приватних турецьких енергетичних компаній, та відвідає Катар.

"Що стосується наступних кроків, ми домовилися підтримувати темп, в українському форматі у нас відбудуться переговори найближчими днями наступного тижня, з приватними турецькими енергетичними компаніями, які будуть долучені до реалізації проектів наших спільних вже на технічному рівні (будемо обговорювати ці питання), і ми очікуємо виїзду нашої делегації в Катар для продовження структурування юридичної сторони угод і переговорів по постачанню", - резюмував він.

Нагадаємо, що вчора у Стамбулі відбулася низка зустрічей, що стосувалися альтернативних джерел постачання газу в Україну.