ua en ru

Катар не пускає літаки з Саудівської Аравії для паломників

Катар не пускає літаки з Саудівської Аравії для паломників Фото: літаки на тлі прапора Катару (flickr.com faisal-iqbal)

Саудівські літаки мають на меті доправити паломників із Дохи до Мекки

Катар не дає дозволу на посадку в аеропорту Дохи літакам державного авіаперевізника Саудівської Аравії, які мають на меті доправити паломників із Дохи до Мекки. Про це повідомляє DW.

За словами генерального директора авіакомпанії Saudia, документи для отримання дозволів на посадку в аеропорту Дохи було надіслано кілька днів тому.

Як відомо, за два тижні розпочнеться щорічне масове паломництво мусульман усього світу до Мекки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що король Саудівської Аравії Салман днями розпорядився транспортувати паломників із Катару до Мекки без спеціальних електронних дозволів на в'їзд до королівства. Саудівська Аравія навіть візьме на себе витрати на перельоти для паломників із Катару. Правитель Саудівської Аравії ухвалив таке рішення на тлі дипломатичної кризи, яка почалася навколо Катару в червні.

5 червня Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати та Єгипет розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром через начебто підтримку останнім екстремістів і терористів. 23 червня вони висунули Катару ультиматум. Серед вимог до Дохи - виведення з країни турецьких військових, розірвання відносин з Іраном, припинення підтримки "Братів-мусульман" та "Ісламської держави", закриття телеканалу Al Jazeera.