ua en ru

Саудівська Аравія відкриє кордон для паломників з Катару

Саудівська Аравія відкриє кордон для паломників з Катару Фото: хадж в Мекку Саудівської Аравії (commons.wikimedia.org)

Кордон буде відкрит для паломників, які хочуть здійснити хадж цього року

Уряд Саудівської Аравії 16 серпня заявив, що відкриє кордон з Катаром і не заперечує проти присутності паломників, які хочуть в цьому році здійснити хадж. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що прикордонний пункт Салва буде відкритий для громадян Катару, які готові здійснити щорічне паломництво, і вони зможуть пройти без необхідних електронних дозволів.

Зазначено, що громадяни Катару, які хочуть здійснити хадж до початку вересня, зможуть скористатися двома аеропортами Саудівської Аравії.

Так, відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі з наслідним принцом Саудівської Аравії і катарським шейхом.

Такий крок є першим зближенням між двома близькосхідними країнами-сусідами після того, як Саудівська Аравія закрила кордон у червні, що призвело до бойкоту Катару іншими арабськими державами за звинуваченням у підтримці Дохою екстремістських угруповань.

Катар минулого місяця звинуватив Саудівську Аравію в політизації хаджу і висловив свою стурбованість представнику ООН у зв'язку з перешкодою для його громадян провести щорічне паломництво.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет, бойкотирующие Катар, дозволять катарським літакам використовувати свій повітряний простір у разі надзвичайних ситуацій.