ua en ru

Катар подав скаргу до СОТ на економічну блокаду арабських країн

Катар подав скаргу до СОТ на економічну блокаду арабських країн Фото: Катар (A. T. Q * In UK)

Блокада Катару розпочалася 5 червня 2017 року

Катар подав скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) за "незаконну блокаду", введену Саудівською Аравією, ОАЕ, Бахрейн і Єгиптом. Про це повідомило Міністерство економіки та торгівлі країни в понеділок, передає AFP.

"Міністерство економіки і торгівлі заявило, що скарга була подана до органу з врегулювання суперечок СОТ проти "цих країн", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Катар у скарзі звинувачує арабські країни в порушенні основних законів і конвенцій СОТ стосовно торгівлі товарами і послугами і пов'язаних з торгівлею аспекти інтелектуальної власності.

"Довільні заходи, що вживаються країнами облоги, є явним порушенням положень конвенцій міжнародного торгового права", заявив в катраском міністрестві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 червня Саудівська Аравія, Королівство Бахрейн, Єгипет та Об'єднані Арабські Емірати розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши владу країни в підтримці тероризму.

Раніше блок, очолюваний Саудівською Аравією, зажадав припинити співпрацю з Іраном і закрити турецьку військову базу в країні, а також закрити телеканал "Аль-Джазіра".