ua en ru

Катар відкликав свого посла з Ірану

Катар відкликав свого посла з Ірану Фото: Катар

Міністерство відкликало посла Катару цим вранці

Катар відкликав свого посла з Ірану в знак протесту проти напади на саудівське посольство в Тегерані. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Міністерство відкликало цим вранці посла Катару в Тегерані на тлі нападу на посольство Королівства Саудівської Аравії в Тегерані", - повідомив директор департаменту азіатських справ катарського Мзс Ібрагім Адбулрахман аль-Хамар.

2 січня Саудівська Аравія стратила шиїтського проповідника Німр аль-Німра, звинувативши його в пособництві тероризму і підбурюванні до масових заворушень. В ніч на 3 січня шиїтські демонстранти розгромили саудівське посольство в Тегерані і консульство в Мешхеді.

Верховний аятола Алі Хаменеї закликав на саудівська влада "божественне відплата", засудивши кару одновірця.

На знак протесту проти нападу на дипмісії Саудівська Аравія, Бахрейн і Судан розірвали дипломатичні відносини з Іраном, Кувейт відкликав свого посла в Тегерані, а ОАЕ знизили рівень відносин до рангу повірених у справах.

Як повідомлялося, Бахрейн повністю припинив авіасполучення з Іраном. Саудівська Аравія також перервала авіасполучення з Іраном. Крім того, Ер-Ріяд заявив про припинення комерційних зв'язків з шиїтської республікою і заборонила підданим сунітського королівства відвідувати цю країну.

Нагадаємо, Кувейт вирішив відкликати посла з Ірану.