ua en ru

Катар обмежив імпорт м'яса і яєць з України

Катар обмежив імпорт м'яса і яєць з України Фото: Катар обмежив імпорт м`яса

Катар запровадив нові правил ввезення продукції птахівництва і тваринництва

В Катарі прийняли рішення з 1 березня впровадити нові правила здійснення імпорту окремих категорій продовольчих товарів, зокрема продукції птахівництва і тваринництва. Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

Відповідно до рішення, з 1 березня 2017 року в Катарі вводяться нові правила здійснення імпорту окремих категорій продовольчих товарів, зокрема продукції птахівництва (м'ясо свійської птиці та супутні продукти, курячі яйця), а також червоного м'яса (баранина, яловичина).

"Згідно з нововведеннями підприємства-імпортери для ввезення на територію Катару будь-якого виду м’яса або м’ясопродуктів (охолодженого або замороженого), продукції птахівництва (яєць птиці, субпродуктів) зобов’язані отримати попередній дозвіл у Департаменті тваринних ресурсів Міністерства муніципальних справ та екології Держави Катар", - повідомляють у службі.

Відзначають, що рішення щодо необхідності отримання спеціального дозволу прийнято за результатами засідання спільної комісії з контролю за якістю харчових продуктів Міністерства охорони здоров’я Держави Катар в якості запобіжного заходу в зв’язку зі спалахом пташиного грипу в Європі та Японії, а також епідеміологічною ситуацією в низці країн-постачальників зазначеної продукції.

Нагадаємо, 15 лютого повідомлялося, що поголів'я свиней в Україні скоротилося до історичного мінімуму.