ua en ru

Карпюк готовий написати прохання про помилування

Карпюк готовий написати прохання про помилування Фото: засуджений в Чечні Микола Карпюк підпише прохання про помилування

Адвокат засудженого в РФ українця розповів про три можливі варіанти розвитку справи його підзахисного

Незаконно засуджений в Чечні (РФ) громадянин України Микола Карпюк готовий написати прохання про помилування. Про це в ефірі "Громадського" повідомив його адвокат Докка Іцлаєв .

"Для нього було складно прийняти рішення з цього питання. Всі необхідні документи, які потрібно підписати, він підпише", - сказав Іцлаєв.


Він також розповів про можливі сценарії розвитку справи українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких в Чечні засудили за нібито вбивство чеченських солдатів.

"Перший сценарій - той, який був з Савченко, помилування та обмін. Другий - передача по лінії Мін'юсту, суд визнає дійсним російський вирок і людина передається для відбування покарання в Україні. І третій варіант - це продовження тих юридичних процедур в Росії і потім вже звернення в Європейський суд. Дуже високі шанси виграти цю справу в Європейському суді", - вважає Іцлаєв.

Адвокат не сумнівається, що Карпюк і Клих ніколи в Чечні не воювали.

"Микола Карпюк та Станіслав Клих в Чечні ніколи не воювали, ніякого відношення до вбивства солдатів не мали. Свідоцтва, які вони підписали, їх складали люди, які навіть не знають географії Чечні", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України направило в Російську Федерацію (РФ) запит на видачу громадянина України Миколи Карпюка.