ua en ru

Карасьов вважає, що об'єднання правих сил виводить їх на загальнонаціональний рівень

Карасьов вважає, що об'єднання правих сил виводить їх на загальнонаціональний рівень Фото: Вадим Карасьов

Експерт прокоментував об'єднання "Свободи", "Правого сектору" та "Національного корпусу"

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що об'єднання трьох правих сил виводить національно-патріотичний порядок на загальнонаціональний рівень. Таку думку він висловив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи об'єднання "Свободи", "Правого сектору" та "Національного корпусу".

"Якось тихо у медіа пройшло об'єднання трьох національно-патріотичних сил: "Свободи", "Правого сектору" та "Національного корпусу". А з точки зору політологічної та політичної цей акт цікавий хоча б з кількох причин. Українські націоналісти частіше роз'єднувалися, ніж об'єднувались. Звідси і електоральна, і політична база, і сам націоналізм виступав регіональним, локальним, містечковим", - написав Карасьов.

Він упевнений, що тепер об'єднання трьох сил "виводить національно-патріотичнуий порядок на загальнонаціональний рівень".

"При цьому будуть притирання і згладжування між локальними націоналізмами Заходу, Центру, Сходу. Ідеологічно націоналізм буде прагнути до сучасної версії правих у Європі. Ще один наслідок буде пов'язаний з тим, що націонал-патріоти будуть змушені йти від радикальної вуличної риторики і переходити до помірної електоральної", - пише експерт.

Крім того, він припускає, що боротьба за виборця змусить ці політичні сили працювати не тільки зі своїми симпатиками, але й боротися за більш поміркованих, які, можливо, підтримують їх програму, але проти радикальних методів.

"Права загальнонаціональна сила додасть конкуренції в партійне поле. У нової об'єднаної партії є шанс пройти в Раду і через парламент впливати на держполітику. Україні зараз потрібні різні політичні партії за ідеями та програмами, але загальнонаціональні, які працюють з виборцями в усіх регіонах, партії, які б не розколювали, а об'єднували і пов'язували країну", – резюмує політолог.

Як-то тихо у медіа пройшло об'єднання трьох національно-патріотичних сил Волі, Правого сектора і Національного корп...

Опубліковано Вадимом Карасьовим 23 березень 2017 р.

Нагадаємо, 16 березня партії "Свобода", "Національний корпус" (колишній "Азов", – ред.), "Правий сектор" підписали документ про об'єднання під назвою "Національний маніфест". Лідери політичних сил назвали підписання цього документа "початком хрестового походу проти цієї влади".