ua en ru

Карантин в школах України: у багатьох містах заборона на заняття продовжено

Карантин в школах України: у багатьох містах заборона на заняття продовжено Фото: у багатьох школах України введено карантин

Епідпоріг захворювання на грип та ГРВІ перевищено в 18 областях країни

Карантин у школах оголосили в багатьох містах України з-за спалаху грипу та ГРВІ. Крім того, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі сьогодні, 26 січня, заявив про те, що в Україні є епідемія грипу. Він також зазначив, що епідпоріг перевищено в 18 областях країни.

Карантин у школах Києва продовжили до 8 лютого

Голова Дарницької РДА в місті Києві Геннадій Сінцов повідомив у своєму Facebook про те, що карантин у школах Києва продовжено до 8 лютого.

"Ще тиждень карантину! Діти в школу підуть не раніше 08.02.2016", - написав він.

Карантин у школах Харкова розпочнеться 27 січня

У школах Харкова з 27 січня оголошено карантин, який триватиме до особливого розпорядження Геннадія Кернеса. За словами першого заступника міського голови Ігор Терехов, епідемічний поріг в Харкові не перевищений, проте є хворі серед дітей і дорослих.

Карантин у школах Сум продовжили до 30 січня

На засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення продовжити карантин у школах Сум до 30 січня.

"через перевищений на 234% від епідпорогу в Сумах і області карантин триватиме до 30 січня включно. 29 січня комісія з НС та ТЕБ збереться повторно для прийняття рішення щодо продовження або завершення карантину на Сумщині", - повідомляє місцеве видання 0542.

Карантин у школах Луцька оголошено 25 січня

З метою недопущення поширення епідемії грипу та ГРВІ у школах Луцька з 25 січня введено карантин.

"З метою недопущення поширення епідемії грипу і ГРВІ, мною прийнято рішення про введення з 25 по 31 січня карантин у школах міста", - написав на своїй сторінці в Facebook міський голова Микола Романюк.

Карантин у школах Миколаєва введений з 25 січня

миколаївських дитячих садах і школах з 25 по 31 січня оголошено карантин. Призупинити навчальний процес довелося у зв'язку з наближенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ до епідемічного порогу.

Карантин у школах Вінниці продовжили до 29 січня

В загальноосвітніх закладах Вінниці карантин продовжено до 29 січня. Повідомляється, що епідемпоріг в місті не перевищений, проте, перебіг хвороби у тих, хто захворів, дуже важке і дає багато ускладнень.

Карантин у школах Херсона продовжили до 29 січня

У Херсоні у зв'язку із зростанням показника захворюваності на ГРВІ продовжено карантин у навчальних закладах до 29 січня.

"З 14 по 21 січня в місті зареєстровано 3 690 випадків ГРВІ, 2 випадки грипу. Показник захворюваності перевищив пороговий показник на 20,4% (110,2 випадків на 10 тис. населення)", - повідомляє Khersonline.

Карантин у школах Одеси продовжили до 29 січня

Карантин в Одеських школах в якості превентивної міри продовжено до 29 січня.

"Сьогодні, 22 січня 2016 року, мер Одеси Геннадій Труханов провів засідання міського координаційного штабу з попередження поширення захворювання населення м. Одеси на ГРВІ та грип. За підсумками засідання в якості превентивної міри для нерозповсюдження ГРВІ та грипу в Одесі прийнято рішення продовжити карантин у навчальних закладах міста до 29 січня 2016 року", - йдеться в повідомленні прес-служби міськради Одеси.