ua en ru

Каплін заявив про необхідність очищення влади від людей з команди Яценюка

Каплін заявив про необхідність очищення влади від людей з команди Яценюка

Народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова "Партії простих людей" Сергій Каплін заявив про необхідність очищення влади від людей з команди екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це політик написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Торік я звертався до РНБО та ГПУ із запитом провести розслідування, чому Яценюк з "Украерорухом" закрили очі на "відкрите небо" над зоною воєнних дій. Щоб не втрачати дохід від 700 рейсів їх просто пустили вище. Трибуналу через ці смерті заслуговує і Путін, і ті, хто попри ризики допустив трагедію заради наживи. Жадібність, непрофесіоналізм і погоня за грішми вбивають імідж України в світі", - написав політик.

Так, він виступив за необхідність перезавантаження влади.

"Нам потрібна рекапіталізація країни через перезавантаження влади та очищення від людей Яценюка. Маятник люстрації має качнутися в бік тих, хто винен у загубленій репутації та втраті територій, соціальному геноциді та економічній катастрофі", - заявив Каплін.

Політик також повідомив про підготовку змін до закону про очищення влади.

"Ми вже готуємо зміни до закону про люстрацію - він має стосуватись і оточення Яценюка. Вони мають бути не тільки звільнені, а і жорстоко покарані", - резюмував Каплін.