ua en ru

Капітана заарештованого російського судна "Норд" затримали і везуть до суду Херсона

Капітана заарештованого російського судна "Норд" затримали і везуть до суду Херсона Фото: судно "Норд" (dpsu.gov.ua)

Капітану загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років

Капітана затриманого 25 березня українськими прикордонниками в Азовському морі російського судна "Норд" Володимира Горбенка затримали і везуть у Херсон для обрання йому запобіжного заходу в суді. Про це повідомив начальник управління нагляду за кримінальним провадженням Прокуратури АРК Ігор Поночовний, передає "Крим.Реалії".

За словами представника прокуратури, Горбенка затримали на підставі ухвали слідчого судді. А помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що це "логічні процесуальні дії".

"В рамках компетенції ми доставили капітана судна в обласне управління СБУ, в подальшому під їх наглядом він буде направлений до суду. Жодного викрадення не було, відбуваються логічні процесуальні дії, про які в курсі адвокати", - сказав він.

Капітанові судна, який є громадянином України, інкримінують ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, з 1 березня по 1 квітня в порти окупованого Криму зафіксований захід 19 вантажних суден-порушників. Всі судна були під прапором Російської Федерації.