ua en ru

Капітан судна Costa Concordia залишиться під домашнім арештом

Італійський суд ухвалив, що капітан круїзного судна Costa Concordia, яке сіло на мілину і перекинулося біля берегів Тоскани минулого місяця, повинен залишатися під домашнім арештом. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Внаслідок катастрофи судна Costa Concordia загинуло щонайменше 17 осіб.

Окружний суд міста Флоренції відхилив запит прокуратури про те, щоб помістити капітана Франческа Скеттіно до в'язниці, як і запит адвокатів про те, щоб його випустили до закінчення розслідування. Таким чином, ця судова інстанція, що займається повторним розглядом справи, підтвердила попереднє рішення судді міста Гроссето Валерії Монтесаркіо, яка 17 січня постановила помістити Скеттіно під домашній арешт, оскільки, на її думку, не існує жодної небезпеки втечі капітана і фальсифікації ним доказів.

Капітан Скеттіно був заарештований наступного дня після катастрофи 13 січня. Його звинувачують у ненавмисному вбивстві і у відмові залишитись на судні, перш ніж 4 200 пасажирів і членів екіпажу будуть евакуйовані.

Минулого тижня італійська влада припинила пошуки тіл на кораблі, знайшовши 17 із них. 15 осіб далі вважаються зниклими без вісті. Із пошкодженого судна відкачують пальне, щоб уникнути екологічної катастрофи після краху Costa Concordia.