ua en ru

Капітан збірної України з біатлону Підгрушна достроково завершила сезон

Капітан збірної України з біатлону Підгрушна достроково завершила сезон Фото: Олена Підгрушна (noc-ukr.org)

Українка не відновилася після хвороби

Капітан збірної України з біатлону Олена Підгрушна достроково завершила сезон 2017/18. Про це заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в інтерв'ю порталу biathlon.com.ua.

"Що стосується трьох березневих етапів Кубка світу, то, за винятком Підгрушної, всі спортсмени поїдуть, будуть боротися за збереження квоти, набирати кубкові очки", -заявив Бринзак.

У Кубку націй чоловіча збірна України займає 11 місце і може втратити квоту в п'ять спортсменів. Жіноча команда, посідаючи третє місце, підтверджує максимальну квоту на наступний сезон.

В особистому заліку Кубка світу Віта Семеренко, Валя Семеренко і Юлія Джима претендують на топ-10, а у чоловіків Дмитро Підручний та Артем Прима на заключних етапах сезону поведуть боротьбу за топ-30.

Заключна частина олімпійського сезону стартує 8-11 березня у фінському Контіолахті, потім 15-18 березня продовжиться в норвезькому Холменколлені. Завершиться сезон 22-25 березня етапом в російської Тюмені, який вже вирішили бойкотувати збірні США і Чехії.

Нагадаємо, Підгрушна була прапороносцем на церемонії відкриття зимової Олімпіади-2018 в Пхьончхані, але через проблеми зі здоров'ям не провела на жодної гонки.