ua en ru

Канцлер ФРН: Останні роки продемонстрували провал концепції мультикультуралізму в країні

Під час конференції молодіжної організації Християнсько-демократичної партії в Потсдамі канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що мігранти, що приїздять на роботу до Німеччини, мають говорити німецькою, оскільки лише за цієї умови вони можуть стати повноцінними учасниками ринку праці", передає ВВС. "Ми не хотіли б бачити тих, хто не може відразу заговорити німецькою",- заявила Меркель.

"На початку 1960-х наша країна запросила іноземних робітників до Німеччини, і зараз вони тут живуть,- вела далі канцлер.- Якийсь час ми самі себе обманювали й говорили собі: "вони в нас не залишаться, колись вони виїдуть", але так не сталося. І, звичайно ж, наш підхід полягав у мультикультуралізмі, в тому, що ми житимемо поряд і цінуватимемо один одного. Цей підхід провалився, абсолютно провалився".

На думку кореспондента ВВС в Німеччині, заяви канцлера Меркель свідчать про те, що вона вирішила взяти участь у гарячій суперечці, що триває в країні. Два тижні тому Президент Німеччини заявив, що іслам вже став частиною країни. З цим не погодилися деякі інші політики.

Судячи з опитувань громадської думки, громадські діячі, що висловлюють побоювання з приводу міграції, дістають підтримку. Експерти говорять, що останнім часом канцлера Меркель закликали посилити політику щодо мігрантів, які відмовляються інтегруватися в німецьке суспільство.

Разом з тим, раніше німецький канцлер наголошувала, що жителі Німеччини мають звикнути, що мечеті стають частиною вигляду їхніх міст.