ua en ru

Кандидати на посаду антикорупційного прокуратура з'являться не раніше кінця листопада

Кандидати на посаду антикорупційного прокуратура з'являться не раніше кінця листопада Фото: Катерина Левченко

Комісія просить парламент дозволити приймати на цю посаду не тільки прокурорів

Кандидати на посаду антикорупційного прокуратура з'являться не раніше кінця листопада-початку грудня. Про це сьогодні, 25 вересня, заявила голова конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора Катерина Левченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи технологічний процес подання заяв, проходження конкурсу в декілька етапів, на це потрібно не менше як два місяці. Тому очікувати кандидатів раніше кінця листопада - початку грудня, за моїми оцінками, не варто", - повідомила Левченко.

Вона також заявила, що комісія провела перші три засідання.

"Ми провели вже перші три засідання", - заявила голова комісії.

Водночас, як сказала Левченко, політичного тиску комісія не відчуває.

"Політичного тиску ми на себе не відчуваємо. І як люди професійні, відповідальні, будемо робити все можливе для того, щоб і далі такого політичного тиску не було", - повідомила Левченко.

Разом з тим комісія буде просити парламент дозволити приймати на посаду антикорупційних прокурорів не тільки прокурорів.

"Стаж роботи в органах прокуратури не менше п'яти років. Саме це положення і викликає велику кількість запитань. І саме з цим питання звертаємось до шановних народних депутатів", - сказала Левченко.

Нагадаємо, відбір антикорупційного прокурора буде проходити в режимі онлайн.