ua en ru

Кандидатура на посаду представника ОБСЄ в контактній групі погоджується, - АПУ

Кандидатура на посаду представника ОБСЄ в контактній групі погоджується, - АПУ Фото: Валерій Чалий

Зараз ця кандидатура розглядається різними сторонами

Кандидатура на посаду представника ОБСЄ у тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі,яка замінить на цій посаді Хайді Тальявіні, зараз розглядається різними сторонами. Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий сьогодні у ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Попередній представник ОБСЄ Хайді Тальявіні пішла у відставку, пояснивши, що виконала своє завдання.

"Є кандидатура,є прізвище цього кандидата і ця кандидатура розглядається різними сторонами різних форматів. Я б навіть сказав не тільки нормандського, а ширше",- зазначив Чалий.

Він не виключив, що це питання також розглядалося на саміті "Великої сімки".

За словами Чалого, зміна представника ОБСЄ не вплине на темпи роботи тристоронньої групи та продемонструє, наскільки особистісні моменти впливали на результати роботи.

"В будь-якому разі в роботі представництва ОБСЄ не буде пауз, це 100%. Та кандидатура, яка зараз узгоджується для того, щоби підстрахувати Хайді Тальявіні в цій роботі.. Я думаю, що ніяких зменшення темпів і пауз не буде... А перспективи ми з вами побачимо, на скільки особисті моменти відіграють роль у організації роботи тристоронньої контактної групи",- підкреслив Чалий.

Нагадаємо, як повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, відставка Хайді Тальявіні з посади представника ОБСЄ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України поки що не прийнята.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що відмова Хайді Тальявіні від посади представника ОБСЄ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України пов'язаний з низькою договороздатністю сторін і неконструктивною поведінкою деяких учасників переговорного процесу.