ua en ru

Відставка Тальявіні пов'язана з "нульовою договороздатністю" учасників контактної групи, - джерело

Відставка Тальявіні пов'язана з "нульовою договороздатністю" учасників контактної групи, - джерело Фото: Хайді Тальявіні

Учасники переговорів "дуже засмутили" Тальявіні своєю поведінкою

Відмова Хайді Тальявіні від посади представника Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України пов'язана з низькою договороздатністю сторін і неконструктивною поведінкою деяких учасників переговорного процесу, передають РИА Новости з посиланням на джерело, близьке до переговорів.

"Пані Тальявіні - досвідчений дипломат. Вона з натхненням сприйняла миротворчу функцію ОБСЄ і погодилася представляти організацію в контактній групі. Але останні зустрічі контактної групи та її підгруп показали, що домовлятися сторін практично на нулі", - заявило джерело.

"Побачивши, що сторони не потребують допомоги, а те, що вони спочатку не можуть домовлятися, пані Тальявіні прийняла рішення про те, що її подальша робота не зрушить мирний процес з місця", - додав співрозмовник агентства.

Він також повідомив, що деякі учасники переговорного процесу "дуже засмутили" Тальявіні своїм поводженням на грані фолу, яке іноді можна було прийняти і за хамство".

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що спеціальний представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні йде у відставку.