ua en ru

Кандидатів на посади директорів ДПЗКУ та Укрспирту протестують на благонадійність, - МінАП

Кандидатів на посади директорів ДПЗКУ та Укрспирту протестують на благонадійність, - МінАП Фото: МінАП

Перевірятиметься схильність до зловживань, крадіжок, шахрайства і корупції

З метою підвищення якості конкурсного відбору на посади керівників стратегічних ДП "Укрспирт" та ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" ("ДПЗКУ") кандидатів протестують на благонадійність за ізраїльською системою MIDOT. Про це заявила начальник відділу кадрового забезпечення АПК Міністерства аграрної політики та продовольства України, член конкурсної комісії Ірина Гнутова, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Вибірково, за згодою претендентів, ми проведемо аналіз схильності конкурсантів до зловживань, крадіжок, шахрайства і корупції. Також тестування дозволяє оцінити чесність та порядність кандидатів, вірогідність асоціальної та непродуктивної поведінки на роботі. Тестування виконується на комп'ютері протягом 30 хвилин", - повідомила Гнутова, підкресливши, що в структурі Мінагрополітики така система впроваджується вперше.

Як повідомляється, тестування ізраїльської компанії MIDOT, яка є світовим лідером в розробці психологічних тестів на благонадійність, надає можливість прогнозувати ризики деструктивної поведінки людини з вірогідністю 80-90%. В Україні в 2015 році дана система використовувалася при відборі кандидатів в УБНОН УМВС у Львівський області, Одеської ОДА та інших державних структурах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директорів "Укрспирту" та "ДПЗКУ" оберуть у вересні.