ua en ru

Кандидатом в мери Києва від опозиції може стати людина, що не входить до опозиційних партій, - Кошулинський

Кандидатом в мери Києва від об'єднаної опозиції може стати людина, що не входить до жодної з трьох опозиційних партій. Про це заявив заступник голови Верховної Ради України від фракції "Свобода" Руслан Кошулинський в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

Він підкреслив, що після того, як перші особи опозиції: Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок не знайдуть консенсусу або не захочуть самостійно балотуватися як найвигідніші для опозиції кандидати, будуть розглядатися інші кандидатури.

"Звісно, запропонуємо наступне коло з тих претендентів, яких запропонують "Батьківщина", "Удар" і "Свобода", і все таки виберемо консенсусом єдиного кандидата. Ми переконані в тому, що лише об'єднаний кандидат від опозиційних сил має можливість перемогти провладного кандидата", - заявив Кошулинський.

На уточнююче питання ведучого, чи може стати єдиним кандидатом від об'єднаної опозиції на виборах мера Києва не представник однієї з трьох парламентських опозиційних сил, а людина не з влади, "крупний бізнесмен, людина демократичних переконань" Кошулинський відповів: "Якщо буде мати підтримку когось одного з цих опозиційних партій".

"Свобода" має свого кандидата. Якщо ми його не узгодимо, якщо інша політична сила: "Удар" чи "Батьківщина" запропонує зі своєї пропозиції свою кандидатуру - так, будемо вирішувати та будемо обговорювати", - заявив Кошулинський.

Читайте також: ВО "Батьківщина" поки не обговорювала питання висунення єдиного кандидата на посаду мера Києва завтра, 2 квітня