ua en ru

Кандидата в нардепи по чернігівському округу Блауша запідозрили у використанні адмінресурсу

Кандидата в нардепи по чернігівському округу Блауша запідозрили у використанні адмінресурсу Фото: Блауша запідозрили в порушенні виборчого законодавства

У Чернігові активісти запідозрили кандидата в народні депутати Дмитра Блауша в порушенні законодавства і використанні адмінресурсу. Дмитро Блауш на своїй сторінці в Facebook розмістив фото з засідання свого штабу, яке проходило в кабінеті голови Чернігівської райдержадміністрації. Про це повідомив чернігівець Олег Іващенко.

"Дізнаюся цей кабінет - це робоче місце голови чернігівської райдержадміністрації. Ну-ну, засідання штабу значить вони влаштували - адмінресурс? Не, не чув", - прокоментував Facebook Олег Іващенко.

Кандидата в нардепи по чернігівському округу Блауша запідозрили у використанні адмінресурсу

Громадські діячі відзначають, що задіяння адмінресурсу – технологія не нова і часто використовувана кандидатами. А райдержадміністрації є президентською вертикаллю і голів призначає безпосередньо глава держави. Таким чином, відкрите використання на виборах у Чернігові адмінресурсу з боку «радикалів» на думку активістів, може свідчити про "договірняк" між лідером партії Олегом Ляшком і владою.

Також активісти зазначають, що Дмитро Блауш за час виборчої кампанії вже неодноразово використовував своє службове становище. Для нього збирали аудиторії в дитячих садках, навчальних закладах, будинках престарілих Чернігівського та Ріпкинського районів.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 3, ч. 4, ч. 22 статті 74 Закону України ч. 3, 4 ч., ч. 22 статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України". Зокрема, кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу.