ua en ru

Кандидат в президенти США республіканець Ромні обіцяє довести всьому світу перевагу Америки

Кандидат в президенти США від республіканської партії Мітт Ромні обіцяє у разі свого обрання довести всьому світу перевагу Америки. Таку заяву він зробив, виступаючи у військовому коледжі в Південній Кароліні. У своєму виступі Ромні підкреслив, що зробить зовнішню політику США агресивнішою. "Це дуже просто - якщо ви не хочете бачити США найсильнішою державою на Землі, я не ваш президент! Той, який вам потрібний, у вас вже сьогодні", - заявив кандидат, передає Reuters.
Оглядачі відзначають, що погляди Ромні - це по суті оновлена "доктрина Рейгана" (Рональд Рейган був Президентом США в 1981-1989 рр.). На думку Ромні, США особливу увагу слід приділяти Росії, а також Китаю, що набирає потужність. Крім того не варто забувати і про Іран, Пакистан, КНДР і Венесуелу. "Китай чітко дав зрозуміти, що має намір бути економічною і військовою наддержавою. Чи підуть його керівники по шляху свободи і процвітання або ж виберуть шлях утиску своїх сусідів, відкинувши флот США в Тихому океані?" - відмітив політик. "США повинні завжди зберігати військову перевагу для заборони потенційних агресорів, захисту наших союзників і самих себе. Якщо Америка є безумовним світовим лідером, це знижує необхідність постійного контролю за хаосом", що твориться, - додав він.
Ромні, у минулому успішний бізнесмен і губернатор штату Массачусетс, був одним з організаторів "білої" олімпіади 2002 р. У його команду входять радники колишнього Президента США Джорджа Буша-младшего, і риторика Ромні повністю відповідає їх переконанням.