ua en ru

Кандидата у мери Сєвєродонецька В.Грицишина може бути знято з реєстрації

Кандидата у мери м. Сєверодонецьк (Луганська обл.) Володимира Грицишина може бути знято з реєстрації територіально-виборчою комісією (ТВК). Це відбудеться, якщо завтра, 28 жовтня ТВК винесе В.Грицишину друге попередження, передає кореспондент РБК-Україна.
Повторне голосування ТВК має провести за рішенням Донецького апеляційного суду від 26 жовтня. Рішення суду було прийнято на користь позову представників Партії регіонів, які опротестували результати голосування ТВК щодо винесення В.Грицишину другого предпрежденія від 18 жовтня, коли голоси членів комісії з даного питання розподілилися 50 на 50 - по шість голосів «за» і «проти».
Перше попередження ТВК винесла В.Грицишину 13 жовтня. Причиною для такого рішення ТВК стала скарга представника Сєвєродонецької міської організації ПР. Він подав скаргу на підставі сюжету, який вийшов в ефірі одного з місцевих телеканалів про те, що 7 жовтня Сєвєродонецька ТВК зареєстрував як кандидата від партії «Зелена планета» на посаду мера повного однофамільця В.Грицишина, який проживає у Львівській області.
На думку голови Сєвєродонецької міської організації ПР, голови виборчого штабу Сергія Дядика, подаючи скаргу на діючого мера В.Грицишина, його однопартійці керувалися бажанням закликати його до дотримання законів. «Якщо не приструнити спочатку, то його буде нести і далі. Зараз не той час, все має відбуватися в рамках закону», - заявив регіонал кореспонденту РБК-Україна.
У свою чергу, довірена особа В.Грицишина юрист Катерина Бочарник заявила, що, в разі голосування не на користь її кандидата, буде поданий судовий позов. «Може і потрібно в нинішньому хаосі керуватися подібними методами, але, якщо й далі вони (місцева організація ПР) будуть дейстовать так, то дуже швидко розгублять прихильників», - відзначила О.Бочарник.
Нагадаємо, відносини В.Грицишина з ПР ускладнилися у 2008 р., після того, як він не дав разрешнія на проведення в «Льодовому палаці» II з'їзду депутатів всіх рівнів. В обмін на дозвіл градоначальник вимагав, щоб партія надала місту благодійну допомогу у розмірі 5 млн грн.