ua en ru

Кандидата у мери Сєверодонецька нинішнього міського голову В.Грицишина знято з реєстрації

Кандидат у мери м. Сєверодонецьк (Луганська область) діючий міський голова Володимир Грицишин отримав друге попередження за порушення виборчого законодавства. Це сталося вчора близько 23:30 на засіданні Сєверодонецької територіально-вибіркової комісії (ТВК), передає кореспондент РБК-Україна.
Повторне голосування члени ТВК провели за рішенням Донецького апеляційного суду від 26 жовтня ц.р. Суд прийняв рішення на користь представників Сєверодонецької міської організації Партії регіонів, які опротестували результати голосування комісії із винесення В.Грицишину другого попередження від 18 жовтня (того дня голоси розділилися 50 на 50: 6 - "за", 6 - "проти"). Кандидати у депутати міськради від ПР Сергій Лебедєв і Андрій Гавриленко звернулися до ТВК із вимогою винести кандидатові В.Грицишину попередження за "поширення свідомо помилкової інформації про учасників виборчого процесу". 28 жовтня шестеро членів комісії підтримали винесення В.Грицишину другого попередження, четверо були проти. На тому ж засіданні кандидата було знято з реєстрації. Як заявила РБК-Україна довірена особа В.Грицишина Катерина Бочарник, комісія не мала права виносити подібну ухвалу.
" Сєверодонецька ТВК узяла на себе функції суду, самостійно визначивши, що є свідомо помилковою інформацією", - сказала юрист. За її словами, сьогодні вранці, вони мають намір оскаржити рішення комісії в суді.
На цьому ж засіданні комісія одноголосно скасувала рішення про реєстрацію висуванця від міської організації партії "Зелена планета" Володимира Грицишина (повного однофамільця діючого мера), який проживає у Львівській області. За словами київського юриста Володимира Пальчика, який представляє інтереси кандидата, В.Грицишин подав заяву про зняття своєї кандидатури із реєстрації ще 12 жовтня ц.р. Але комісія відмовилася його розглядати. Заяву розглянули лише 28 жовтня увечері, після того, як Луганський окружний адміністративний суд, рішенням від 26 жовтня, зобов'язав комісію це зробити.