ua en ru

У ФРН соціал-демократи офіційно висунули Шульца кандидатом у канцлери

У ФРН соціал-демократи офіційно висунули Шульца кандидатом у канцлери Фото: Мартіна Шульца офіційно висунули кандидатом у канцлери

Екс-президент Європарламенту став головним суперником Меркель на загальних виборах

Соціал-демократична партія Німеччини у неділю, 19 березня 2017 року, офіційно номінувала Мартіна Шульца у кандидати на посаду канцлера ФРН. Про це передає ВВС.

Зазначено, що таким чином колишній президент Європейського парламенту став головним суперником Ангели Меркель на загальних виборах, які відбудуться в країні у вересні цього року.

У січні кандидатуру Шульца схвалили лідери СДПН. За даними оглядачів, він наростив популярність своєї партії. Соціал-демократи донедавна відставали від християнських демократів Меркель за популярністю. Але, згідно з останніми опитуваннями, вони йдуть ніздря в ніздрю.

Нині соціал-демократи є молодшим партнером християнських демократів по коаліції.

"Мій намір вести політику, яка зробить життя людей, що багато працюють, кращим, очевидно, знаходить підтримку", - нещодавно сказав Шульц журналістам.

Своєю чергою Меркель сподівається, що на вересневих виборах її вчетверте переоберуть канцлером.

Нагадаємо, згідно з опитуванням Emnid, проведеним у кінці лютого 2017 року, більшість німців впевнені в тому, що кандидат від СДПН Мартін Шульц не переможе на парламентських виборах у вересні.