ua en ru

Кандидат на посаду віце-прем'єра Вощевський виступає за реформування "Укравтодору" та "Укрзалізниці"

Кандидат на посаду віце-прем'єр-міністра України з інфраструктури Валерій Вощевський виступає за реформування "Укравтодору" та "Укрзалізниці".

Кандидат на посаду віце-прем'єр-міністра України з інфраструктури Валерій Вощевський виступає за реформування "Укравтодору" та "Укрзалізниці". Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховної Ради України.

"Для того, щоб назвати реформи, які треба проводити в сфері інфраструктури, треба відзначити, що ми сьогодні маємо. Ми маємо сьогодні, по-перше, монополію в кожній підгалузі.... Для прикладу, "Укравтодор"... підготовлена, в тому числі за моєю участю, 4 роки тому реформа передбачає розділення "Укравтодору та передачу місцевим органам влади на рівні областей місцевих доріг, разом з обслуговуючою інфраструктурою .. І приватизацією цієї структури. "Укравтодор" сьогодні отримує з державного бюджету від 8 до 10 млрд дол. щорічно. Але нам складно згадати, що було побудовано за такі кошти за минулі роки. Така структура не має права на існування... ЇЇ можна транспортувати в ефективну ринкову структуру", - заявив Вощевський.

Що стосується "Укрзалізниці", то за його словами, за останні роки мінімум тричі було нанесено збитки.

"Я впевнений, що ми повинні займатися реформуванням "Укрзалізниці". Зараз "Укрзалізниця" гола й боса, вона не може забезпечувати ті функції, які на неї покладені, особливо в такий важливий період... Я буду це підтримувати обов'язково", - заявив Вощевський у відповідь на питання нардепа.

Відповідаючи на запитання нардепа з фракції БПП Мустафи Найєма, Вощевський заявив, що є громадянином України та ніколи не мав громадянства Мальти.

Зазначимо, перед виступом Вощевського в Раді ряд нардепів опублікували роздані їм матеріали, в яких зазначалася наявність кримінальної справи проти нього за звинуваченням у спробі крадіжки держпідприємства.

Кандидат на посаду віце-прем'єра Вощевський виступає за реформування "Укравтодору" та "Укрзалізниці"

Фото - нардеп від БПП Мустафа Найєм

Валерій Вощевський висувається на посаду міністра інфраструктури від Радикальної партії Олега Ляшка.