ua en ru

Канали з холдингу Пінчука одноголосно демонстрували передвиборний чорний піар на користь Безбаха

Телеканали з холдингу бізнесмена Віктора Пінчука одноголосно демонстрували передвиборний чорний піар на користь одного з кандидатів по 24 виборчому округу (Дніпропетровськ), Якова Безбаха.

Аналіз телевізійних сюжетів на каналах "СТБ", "Новий" і ICTV, які торкаються висвітлення ходу виборчої кампанії на 24-ому виборчому окрузі міста Дніпропетровська, підтвердив, що журналісти цих каналів відверто маніпулюють фактами і беруть найактивнішу участь у цькуванні кандидата в народні депутати Анатолія Крупського.

Читайте також: Безбах організував цькування на сім'ю Тіпка

Спочатку "Факти", "Репортер" і "Вікна" розповіли про те, що кандидат мажоритарник Анатолій Крупський, віце-мер міста, якому в окрузі і протистоїть Яків Безбах, дозволив собі використовувати інтерв'ю з митрополитом дніпропетровським Іринеєм для власного агітаційного ролика. Далі в майже ідентичних сюжетах на "СТБ", ІСТV та "Нового каналу" йшла мова вже про чергове нібито порушення виборчого законодавства дніпропетровським віце-мером - вербування ним технічних кандидатів. Всі новинні ресурси цих каналів охоче транслювали сюжет про те, як звичайний робочий звичайного заводу групи "Інтерпайп" відмовився від почесної пропозиції "ворога демократії" Анатолія Крупського стати технічним кандидатом на окрузі Якова Безбаха. Ігор Пархоменко, той же герой, виявляється, завбачливо озброївся диктофоном і записав "непристойну пропозицію" чиновника. Причому чоловік продемонстрував не тільки похвально високі моральні якості, але і готовність розповісти про те, що з ним сталося, на камеру.

Читайте також: Кандидат в нардепи Костюченко стверджує, що його намагалися купити політтехнологи Безбаха

При цьому було незрозуміло, чому тему канали Пінчука почали розкручувати тільки тепер, адже події, про які йшлося в цих сюжетах, відбувалися набагато раніше, реєстрація кандидатів завершилася майже за півтора місяці до того.