ua en ru

Канада продовжила місію військових інструкторів в Україні ще на два роки

Канада продовжила місію військових інструкторів в Україні ще на два роки Фото: Канада продовжить допомогу Україні

Збройні сили Канади забезпечують військове навчання і допомогу в розбудові можливостей особовому складу Збройних сил України

Міністр національної оборони Канади Гарджит Сінг Саджан і міністр закордонних справ Христя Фріланд вирішили продовжити навчальну місію Збройних сил Канади в Україні ще на два роки, до кінця березня 2019 року. Про це повідомили в уряді Канади, передає "Радіо Свобода".

Зокрема, зазначається, що завдяки програмі під назвою "Операція UNIFIER" Збройні сили Канади забезпечують військове навчання і допомогу в розбудові можливостей особовому складу Збройних сил України на підтримку зусиль України у збереженні її суверенітету, безпеки і стабільності.

"Операція UNIFIER є частиною ширших зусиль уряду Канади, спрямованих на підтримку демократії, прав людини і верховенства права в Україні шляхом надання фінансової, гуманітарної і нелетальної військової допомоги", - йдеться у повідомленні уряду Канади.

Як заявив канадський уряд, Збройні сили цієї країни разом із союзниками і урядом України продовжать підтримувати професійний розвиток ЗС України і розширювати їхні можливості в низці галузей. Серед них - навчання діям у малих групах, розмінування вибухових пристроїв, діяльність військової поліції, медичне навчання і модернізація системи тилового забезпечення.

ЗС Канади також нададуть підтримку у здійсненні стратегічної інституційної реформи оборонних інституцій України.

Нагадаємо, керівники дипломатичних місій держав "Великої сімки" підтримують ухвалений Кабміном План заходів з реінтеграції населення непідконтрольних районів Донецької і Луганської областей і готові надати допомогу в процесі його імплементації.