ua en ru

Канада припинить участь в операції проти ІДІЛ в кінці лютого

Канада припинить участь в операції проти ІДІЛ в кінці лютого Фото: прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо

Два канадські літаки будуть виконувати функцію спостереження в регіоні

Канада припинить участь в операції міжнародної коаліції проти "Ісламської держави" (ІДІЛ) 22 лютого 2016 року. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо, передає Reuters.

Шість канадських літаків вже припинили наносити удари по позиціях бойовиків. Тим не менш, два літака залишаться в регіоні, вони будуть виконувати функцію спостереження.

"У будь-якій місії необхідно зробити вибір. Ми не можемо зробити все. В нашому рішенні ми керувалися нашим бажанням робити те, що ми могли б зробити все можливе, щоб допомогти цьому регіону направити його в правильне русло", - сказав Трюдо.

Про намір уряду Канади завершити участь у спецоперації проти ІДІЛ повідомлялося і раніше. Також це було однією з передвиборчих обіцянок Трюдо, що прийшов до влади восени 2015 року.

Як зазначає Reuters, Канада знизила свій інтерес до участі у військових операціях за кордоном після завершення у 2011 році їх присутності в Афганістані, де за 10 років загинуло 158 канадських солдатів. У березні 2015 року канадський солдат загинув і ще троє отримали поранення в Іраку.

Напмомним, раніше Канада прийняла рішення зняти деякі санкції проти Ірану і сподівається відновлення діалогу між країнами.