ua en ru

Канада пропонує своїм громадянам покинути Україну

Канада пропонує своїм громадянам покинути Україну Фото: Канада пропонує своїм громадянам покинути Україну (flickr. com)

Канада пропонує своїм громадянам покинути Україну через загрози вторгнення Росії. При цьому мова поки не йдеться про термінову евакуацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міністерства закордонних справ Канади.

Міністерство закордонних справ пропонує своїм громадянам не їздити в Україну через загрозу військового вторгнення Росії. Також в тих випадках, коли канадці вже знаходяться в нашій країні, їм пропонують оцінити самостійно ризики.

"Уникайте несуттєвих поїздок в Україну через триваючі загрози з боку Росії і нарощування військової потужності в країні й навколо неї. Якщо ви перебуваєте в Україні, вам слід оцінити, чи є ваша присутність необхідною", - йдеться в заяві міністерства.

Також канадців попередили про небезпеку поїздок на непідконтрольні території Донбасу і в Крим, оскільки можливості з надання консульської допомоги канадцям в цих районах вкрай обмежені.

Зазначимо, що повідомлення МЗС Канади про пропозицію покинути Україну несе рекомендаційний характер і не є обов'язковим до виконання.

У той же час, як зазначає CTV News, мова поки не йдеться і про евакуацію дипломатів з України - уряд стежить за ситуацією. Як заявив прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо, рішення про виведення канадського персоналу буде прийматися, виходячи з "безпеки на місцях".

"Ми дуже уважно стежимо за ситуацією в Україні... у нас є багато планів на випадок непередбачених обставин. Звичайно, безпека канадських дипломатів та їх сімей має першорядне значення, і ми продовжимо підтримувати Україну і забезпечувати безпеку канадців і українців", - сказав Трюдо.