ua en ru

Канада допомагає боротися з наркотрафіком в Центральній Америці

Канада допомагає боротися з наркотрафіком в Центральній Америці Фото: патрульні кораблі ВМС Канади

Два патрульні кораблі вийшли з канадського порту

Військово-морські сили Канади направили два патрульні кораблі "Moncton" і "Summerside" до берегів Центральної і Латинської Америки для участі в міжнародній операції "CARIBBE" із боротьби з наркотрафіком. Про це повідомляє ТАСС.

Обидва кораблі вийшли з порту Галіфакс.

Пізніше в операції будуть задіяні вертольоти канадських Військово-повітряних сил.

"Збройні сили Канади вважають операцію "CARIBBE" дуже успішною. Протягом 10 років ми були одними з її постійних учасників, допомогли поліпшити регіональну безпеку і зупинити великий потік наркотрафіку в Північну Америку з Карибського басейну", - сказав міністр національної оборони Канади Харджит Сінгх Саджан.

Операція із боротьби з наркотрафіком "CARIBBE" проходить з 2006 року. В ній, зокрема, задіяні кораблі і літаки Канади, США, Франції, Великобританії, Іспанії та Нідерландів.

Операція полягає у патрулюванні акваторії Карибського басейну, Мексиканської затоки, а також тихоокеанських берегів Латинської Америки, в тому числі Еквадору і Колумбії.

Нагадаємо, у Мексиці правоохоронні органи заарештували наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана, який втік з в'язниці в липні 2015 року.