ua en ru

Канада підтримала введення миротворців на весь окупований Донбас

Канада підтримала введення миротворців на весь окупований Донбас Фото: глава МЗС Канади Христя Фріланд (flickr.com/worldeconomicforum)

Канада підтримує позицію України щодо миротворчої місії

Канада підтримує введення миротворців ООН на весь окупований Донбас. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України за підсумками переговорів з канадською стороною.

Повідомляється, що в Нью-Йорку в рамках загальних дебатів 72-ї сесії ГА ООН відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з главою зовнішньополітичного відомства Канади Христею Фріланд. Сторони обговорили питання українсько-канадського співробітництва, а також питання розміщення миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу.

Зокрема, Клімкін зазначив, що місія ООН повинна діяти на всій території ОРДЛО, в тому числі вздовж тимчасово неконтрольованої частини кордону з Росією. Канадська сторона висловила підтримку підходів України, а також солідарність в умовах російської агресії. Сторони також обговорили лібералізацію візового режиму для українців та підготовку візиту президента Петра Порошенка до Канади 22-23 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США і Франція готові фінансувати миротворчу місію ООН в Україні. Українська сторона розраховує, що до фінансування приєднаються Канада і Британія.