ua en ru

США і Франція готові фінансувати миротворчу місію ООН в Україні, - Гримчак

США і Франція готові фінансувати миротворчу місію ООН в Україні, - Гримчак Фото: Юрій Гримчак (mtot.gov.ua)

У МінАТО розраховують, що миротворчу місію в Україні профінансують також Великобританія і Канада

США і Франція готові фінансувати миротворчу місію ООН в Україні. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак в ефірі "Радіо Вести".

"Після прийняття рішення про розміщення миротворчої місії секретар (генсек ООН - ред.) посилає групу, яка робить розрахунки скільки, якої якості тощо потрібно військ миротворчої місії. А потім вже приймається рішення. Від прийняття рішення до розміщення миротворців проходить мінімум 6 місяців. Уже є заява Сполучених Штатів, що вони готові фінансувати таку місію. Є схожа заява від Франції. Ми можемо розраховувати на те, що підключаться Великобританія і Канада", - сказав Гримчак.

Крім того, на питання, які країни можуть направити своїх миротворців на Донбас, заступник міністра відповів: "Це може бути весь світ, крім, я думаю, країн СНД - вони навряд чи погодяться. І зрозуміло, крім військ країни-агресора Росії".

Нагадаємо, 12 вересня президент України Петро Порошенко висловив надію, що українська ініціатива про миротворців на Донбасі знайде підтримку в ООН.