ua en ru

Канада має намір продовжувати політику підтримки України

Канада має намір продовжувати політику підтримки України Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Крім того, Україна в найближчі сім років скасує 99% обмежень для Канади в рамках впровадження ЗВТ

Канада має намір продовжувати політику підтримки України. Про це заявила генерал-губернатор Канади Жюлі Пейетт під час переговорів з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає "Урядовий портал".

"Я перебуваю в Канаді кілька днів - вражений і самою країною, і тим рівнем співпраці, який ми бачимо", - сказав Гройсман.

У свою чергу Пейетт запевнила, що Канада, де проживає одна з найбільших українських діаспор, продовжувати політику підтримки України.

Глава уряду розповів про хід реформ в Україні і підкреслив, що відносини з Канадою - на політичному, а головне економічному рівні - є одним з пріоритетів.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що Україна розраховує на посилення політичного діалогу і розширення дії Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.

"Наші відносини мають стратегічний характер. Між державами працює Угода про зону вільної торгівлі, і ми єдині по більшості політичних питань", - сказав Гройсман.

За його словами, в рамках впровадження Угоди про зону вільної торгівлі Канада відмінила вже 98% тарифів і обмежень, Україна - 72% і протягом 7 років доведе цей показник до 99%. Гройсман також наголосив, що варто розширити дію Угоди про ЗВТ на сферу послуг і інвестицій.