ua en ru

Канада щорічно експортує новорічні ялинки приблизно на 28 млн доларів

Канада щорічно експортує новорічні ялинки приблизно на 28 млн дол. Постачання в різні країни ялинок до Різдва і Нового року не є головною статтею канадського експорту, проте незначним експорт новорічних дерев назвати теж не можна (хоча він і становить лише 0,01% від усього обсягу експортованої продукції), передає РБК з посиланням на канадську радіомовну корпорацію CBS.
Основним ринком збуту новорічних ялинок з Канади є США, слідом за ними ідуть Панама, Венесуела, Нідерландські Антильські Острови та острів Аруба. Про це свідчать дані статистичного бюро Канади. "Експорт новорічних ялинок міг би приносити Канаді більше коштів, якби його географію вдалося розширити, - пояснює виконавчий директор канадської Асоціації з вирощування новорічних ялинок (Canadian Christmas Tree Growers Association) Льюїс Дауні. - Однак у багатьох країнах діє заборона на імпорт дерев і ялинок в тому числі через те, що вони потрапляють під категорію пиломатеріалів або ж через те, що вони можуть бути заражені".
Згідно з даними статистичного бюро, щороку в Канаді вирощується близько 5,5 млн новорічних ялинок, близько третини з яких ідуть на експорт, при цьому понад 90% припадає на експорт у США. Річний дохід організацій, що займаються вирощуванням новорічних ялинок, становить приблизно 60 млн дол Дані свідчать також про те, що вирощування цих дерев в Канаді є досить популярним бізнесом: в одній лише провінції Онтаріо налічується більше 700 ялинкових заказників.
Як відзначили в Асоціації з вирощування новорічних ялинок, частина дерев розподіляється в рамках благодійної програми. Близько 1,2 тис. ялинок у 2010р. було направлено в дар сім'ям службовців на військовій базі в Валкартье (провінція Квебек), частина новорічних красунь надходять у розпорядження інших військових баз по всій Канаді.