ua en ru

Камбоджа закликала Таїланд суворо дотримуватися угоди про припинення вогню

Офіційний представник міністерства оборони Камбоджі Чхум Сочеат в неділю засудив армію Таїланду за напад на об'єкти на камбоджійської стороні на міждержавному кордоні, закликавши Таїланд суворо дотримуватися угоди про припинення вогню, щоб уникнути нового збройного конфлікту. Про це повідомляє "Сіньхуа".

Він того на прес-конференції заявив, що таїландська армія в ніч з 30 квітня по 1 травня напала на камбоджійські війська в районі храмів Та Мон Тхом і Та Краб в провінції Оддармеантьей, в результаті загинув щонайменше один камбоджійський військовослужбовець, багато були поранені.

За словами Ч.Сочеата, збройний конфлікт на кордоні між Камбоджею і Таїландом вже триває десять днів поспіль. Таїландська армія багаторазово здійснювала напади на камбоджійську територію. Камбоджа закликала Таїланд суворо дотримуватися досягнутої сторонами угоди про припинення вогню, щоб уникнути нового конфлікту, в результаті чого буде більше жертв.

З 22 квітня Камбоджа і Таїланд продовжували перестрілки в спірному районі біля храмів Та Мон Тхом і Та Краб, у результаті вже загинули 16 людей, десятки отримали поранення, понад 60 тис. жителів евакуйовані з прикордонних районів. Сторони 28 квітня досягли угоди про припинення вогню, проте через кілька годин знову вступили в перестрілку.