ua en ru

"КАМАЗ" заявляє про захоплення 50 своїх вантажівок на території України

Російська компанія "КАМАЗ" заявляє про захоплення на території України 16 березня 50 вантажівок компанії.

Російська компанія "КАМАЗ" заявляє про захоплення на території України 16 березня 50 вантажівок компанії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Камазу".

Згідно з повідомленням, 13 березня компанія вирішила передати 50 автомобілів зі складу своєї Торгової компанії в Чернігові (Україна) на адресу своєї Торгової компанії в Астані (Казахстан).

15 березня на прикордонному переході в с. Сеньківка були перегнаны перші 36 автомобілів КАМАЗ. Ці автомобілі були залишені на охоронюваній стоянці в супроводі чотирьох озброєних охоронців з позавідомчої охорони "Титан". Залишені автомобілі повинні були прибути на прикордонний перехід в неділю вранці, і вся партія (50 од.) повинна була бути передана водіям, спрямованим з Набережних Човнів для перегону в Казахстан, що чекали їх на російській стороні.

Проте, як наголошується в повідомленні, на виїзді з Чернігова остання колона з семи наших автомобілів була зупинена озброєними людьми (близько десятка осіб), які представилися бійцями самооборони Майдану.

"Вони зажадали пред'явити документи, на підставі яких автомобілі вивозяться. Їм були пред'явлені декларації, що підтверджують експорт у Казахстан. Позавідомча охорона викликала на місце представників міліції та ДАІ. Невідомі також викликали на підмогу два чорних джипа з людьми з автоматами, за їх словами, представляли безпосередньо Київ. Лунали погрози відкрити вогонь, якщо колона спробує рушити. Мотивування: Росія захоплює наше майно в Криму, а ми тут конфіскуємо російські автомобілі. Доводи про те, що партія йде в Казахстан, що це недержавна власність, не приймалися. На жаль, ні міліція, ні ДАІ не змогли захистити від озброєних людей. У результаті автомобілі (7 од.) були повернуті на стоянку в Чернігів під охорону все тих же невідомих", - повідомляє компанія.

Після обіду, ближче до вечора, прийшла інформація, що ще 43 автомобіля КАМАЗ, що знаходилися біля прикордонного переходу, були захоплені групою озброєних людей кількістю до 60 осіб.