ua en ru

У Каліфорнії потрапив в аварію безпілотний автомобіль Apple

У Каліфорнії потрапив в аварію безпілотний автомобіль Apple Ілюстративне фото з відкритих джерел)

В результаті аварії ніхто не постраждав

В Каліфорнії потрапив в аварію безпілотний автомобіль під управлінням штучного інтелекту від Apple. Про це заявили в автомобільному управлінні штату, передає DW.

Як наголошується, інцидент стався неподалік від штаб-квартири Apple в Купертіно.

Повідомляється, що безпілотний автомобіль Lexus RX450H рухався зі швидкістю 1,5 кілометра на годину і збирався виїхати на дорогу, очікуючи можливості для безпечного перестроювання.

В цей момент в нього врізався Nissan Leaf під управлінням звичайного водія зі швидкістю 25 кілометрів на годину.

В результаті аварії ніхто не постраждав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що японський виробник автомобілів Toyota має намір вкласти 500 млн доларів в компанію Über в рамках проекту з розробки безпілотних автомобілів.

В результаті даної операції оцінка Über може зрости до 72 млрд доларів. У такий спосіб компанія шукає способи знизити витрати в розробці автомобілів, а також через наслідки після аварії в штаті Арізона, коли їх безпілотний автомобіль збив на смерть жінку з велосипедом в темний час доби.

Також РБК-Україна писало, що у Токіо почалися тестові поїздки безпілотних таксі. Повністю запустити роботу безпілотних таксі планують до 2020 року, коли Токіо буде приймати Олімпійські і Паралімпійські Ігри.