ua en ru

Кал\тнік заявляє, що знаходиться в Україні, і заперечує отримання повістки з Генпрокуратури

Кал\тнік заявляє, що знаходиться в Україні, і заперечує отримання повістки з Генпрокуратури

Екс-перший віце-спікер Верховної Ради Ігор Калєтнік повідомляє, що знаходиться в Україні, ні від кого не ховається і не отримував з Генеральної прокуратури України жодного офіційного документа про підозру у вчиненні злочину і повістки, а про кримінальні справи відносно себе дізнається винятково з Інтернету. Про це йдеться в листі Калєтніка до редакції "Вінниця Daily".

"Ознайомившись із черговою заявою Генеральної прокуратури України про оголошення мене в розшук у зв'язку з тим, що я нібито перебуваю за межами України, хочу зазначити, що це нісенітниця! Наголошую, що я перебуваю на території України! Жодної повістки я не отримував ні нарочно, ні поштою, ні по телефону, який постійно включений і разом зі мною! Про всі слідчі дії щодо мене дізнаюся винятково з Інтернету", - написав він.

Калєтнік вважає це порушенням усіх норм законів, "підозру, анонсовану ГПУ знову ж таки у ЗМІ, мені навіть не намагалися вручити! На судове засідання про обрання мені запобіжного заходу, яке провели таємно, не допустили мого адвоката! Що це за особливе кримінальне провадження по Інтернету?"

"Я розумію, що Генеральна прокуратура не зацікавлена почути мої свідчення, оскільки всі звинувачення є надуманими, а матеріали кримінального провадження сфальсифіковані... я не є автором законів 16 січня і їх ініціатором! Я, виключно в межах обов'язку головуючого на пленарному засіданні ВР, поставив їх на голосування", - пише екс-перший віце-спікер парламенту.

Нагадаємо, 5 грудня Генеральна прокуратура України оголосила Ігоря Калєтніка в розшук.

Напередодні, наприкінці листопада стало відомо, що ГПУ порушила справу проти екс-віце-спікера Калєтніка за підозрою в отриманні 8 млн дол. хабара.