ua en ru

Кадиров: у Чечні порушили близько 300 справ стосовно прихильників ІДІЛ

Кадиров: у Чечні порушили близько 300 справ стосовно прихильників ІДІЛ Фото: Рамзан Кадиров

Кримінальні справи порушено щодо 311 осіб

У Чечні порушено близько 300 справ щодо осіб, які приєдналися до угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це у своєму Instagram написав глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров.

"Сьогодні зустрівся з прокурором ЧР Шарпудді Абдул-Кадировим... Зокрема, торкнулися питання профілактики участі жителів республіки в рядах Іблісської "держави" в Сирії. Прокурор зазначив, що всі відомі факти участі зареєстровані і за ними проводиться дослідча перевірка. За станом на листопад 2015 року, порушено 292 кримінальні справи стосовно 311 осіб", - написав Кадиров.

Також Кадиров підкреслив, що позиції на цьому напрямі повинні нарощуватися.

Сегодня встретился с прокурором ЧР Шарпудди Абдул-Кадыровым. Он в качестве координатора деятельности правоохранительных органов по борьбе с преступностью доложил результаты работы по противодействию терроризму и экстремизму. В частности, затронули вопросы профилактики участия жителей республики в рядах Иблисского "государства" в Сирии. Прокурор отметил, что все известные факты участия зарегистрированы и по ним проводится доследственная проверка. По состоянию на ноябрь 2015 года, возбуждено 292 уголовных дела в отношении 311 лиц. Благодаря принимаемым органами государственной власти и местного самоуправления мерам минимизирован отток молодежи в Сирию. Я особо подчеркнул, что позиции на этом направлении должны наращиваться. Поручил прокурору республики подготовить доклад на внеочередное заседание АТК под моим председательством по данной тематике. #Кадыров #Россия #Чечня #Прокурор #Сирия

Фото опубликовано Аллах Велик!!! (@kadyrov_95) Ноя 22 2015 в 7:00 PST

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Обама закликав Росію боротися з ІДІЛ, а не з сирійською опозицією.