ua en ru

Кадровий склад МВС буде оновлено за рахунок офіцерів Нацгвардії та добровольчих батальйонів, - Турчинов

Кадровий склад Міністерства внутрішніх справ України буде оновлено за рахунок офіцерів Національної гвардії та добровольчих батальйонів.

Кадровий склад Міністерства внутрішніх справ України буде оновлено за рахунок офіцерів Національної гвардії та добровольчих батальйонів. Про це на розширеному засіданні колегії МВС заявив голова Верховної Ради Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Один з найважливіших пріоритетів у реформуванні - це, безумовно, кадрові оновлення складу Міністерства внутрішніх справ. І що дуже добре, у нас є колосальний резерв підготовлених до цього кадрів, те, чого не було ще вчора, позавчора, півроку тому. Це як раз ті офіцери Національної гвардії і добровольчих батальйонів спецпризначення МВС, які героїчно себе зарекомендували під час виконання конституційних обов'язків, під час бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції", - зазначив Турчинов.

У той же час він нагадав про численні випадки зради в лавах МВС, зокрема на Донбасі та в Криму.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує скорочення кількості посад на 30-40% після початку реформи МВС.