ua en ru

У Кабміні заявили, що українці надзвичайно мало знають про НАТО

У Кабміні заявили, що українці надзвичайно мало знають про НАТО Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

Однак віце-прем'єр констатувала достатньо високу підтримку суспільством євроінтеграційних процесів

Українці поки що знають надзвичайно мало про НАТО та євроатлантичну інтеграцію. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації дослідження щодо поінформованості громадськості про державну політику у сфері інтеграції України, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, за результатами опитування вдалось з’ясувати, що українці не мають глибинного розуміння впливу євроінтеграційних процесів на життя кожного громадянина.

"Ми отримали підтвердження, що європейську інтеграцію наші громадяни розуміють трошки краще і мають краще розуміння того, що ж вона може давати для життя кожного окремого громадянина. Разом з тим, глибинного розуміння впливу євроінтеграційних процесів на життя кожного громадянина назагал немає. Але поза тим, дослідження виявило той факт, що про НАТО і про євроатлантичну інтеграцію люди знають надзвичайно мало, і що вони все ж таки продовжують базуватись на тих радянських міфах, які продукувались радянською пропагандою, які сьогодні проходять від російської пропаганди", - розповіла Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр констатувала достатньо високу підтримку суспільством євроінтеграційних процесів.

"Ми бачимо, що у нас є достатньо висока підтримка суспільством євроінтеграційних процесів, але одночасно ми бачимо, що є запит на додаткову інформацію", - додала вона.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, президент України Петро Порошенко у липні заявив, що жодна країна не може заборонити Україні чи Грузії стати членом НАТО.

Згодом прем'єр Угорщини Віктор Орбан висловив сумнів щодо реалістичності прагнень України стати членом Європейського союзу (ЄС) і Північноатлантичного альянсу (НАТО).