ua en ru

У Кабміні відбулося закрите засідання за участю представників НАТО

У Кабміні відбулося закрите засідання за участю представників НАТО Фото: Алехандро Альваргонсалес (flickr.com securitydefenceagenda)

У Києві відбулась комісія з координації Євроатлантичної інтеграції України

В Кабінеті міністрів України сьогодні, 13 вересня, відбулось закрите засідання комісії з координації євроатлантичної інтеграції України. Участь вперше взяли представники НАТО, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на засідання комісії до Києва прибув заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Алехандро Альваргонсалес.

За словами посла НАТО, на засіданні обговорювалась низка питань співпраці України та альянсу.

"Дуже багато важливих питань обговорили сьогодні. Зокрема, що стосується безпосередньо цієї зустрічі комісії з координації євроатлантичної інтеграції України", - повідомив Альваргонсалес.

Віце-премєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш Цинцадзе додала, що представники НАТО вперше брали участь у комісії в Києві.

"Ця комісія функціонує як міжвідомчий орган для взаємодії і взаємогодження позиції між представниками різних відомств України. Сьогодні вперше представники альянсу брали в ньому участь, - повідомила вона.

За її словами, під час засідання було обговорено можливості співпраці України з альянсом в контексті рішень, які були прийняті на саміті НАТО в Брюселі.

"Сьогодні на нашому засіданні мова йшла про те, як ми можемо забезпечити готовність України до членства в альянсі. Ми також приділили увагу програма, які ми маємо у взаємодії з альянсом, починаючи від програми профрозвитку, програми "Наука заради безпеки і миру", програми щодо трастових фондів", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Алехандро Альваргонсалес, відповідаючи на запитання журналістів щодо впливу здійснення змін до Конституції на пришвидшення вступу України до НАТО зазначив, що закріплення в Конституції курсу України до членства в НАТО є внутрішньою справою України.

Він зазначив, що в ході недавнього саміту в Брюселі альянс ще раз визнав і підтвердив, що рішення Бухарестського саміту залишаються дійсними.

Окрім того, Алехандро Альваргонсалес заявив, що Україні важливо розпочати реалізацію закону про національну безпеку і оборону для того, щоб реформа була продуктивною.

Також раніше РБК-Україна повідомляло, що в Україні проведуть 4 інформаційні компанії про вступ до НАТО і ЄС.