ua en ru

У Кабміні повідомили, коли завершиться розробка нормативної бази по Фонду енергоефективності

У Кабміні повідомили, коли завершиться розробка нормативної бази по Фонду енергоефективності Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Зубко заявив, що Фонд енергоефективності запрацює вже у наступному році

Розробку нормативної бази по Фонду енергоефективності буде закінчено до кінця року. Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє "Урядовий портал".

Так, Зубко зазначив, що вже прийнято закон про Фонд енергоефективності і наразі готується нормативна база, яка затвердить його статут та дозволить обрати наглядову раду.

"Плануємо всю нормативно-правову базу щодо роботи Фонду закінчити до кінця року. Реально фонд запрацює вже у наступному році", - сказав він.

Він також додав, що міжнародні партери України вже задекларували перший транш фінансування фонду спільно з держбюджетом України на 50 мільйонів євро.

"Фонд працюватиме тільки із створення продуктів та технічних рішень, далі - банки отримають співфінансування від міжнародних партнерів і бюджету України для реалізації цих проектів", - розповів Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС запропонував програму підтримки Фонду енергоефективності на 5 років.