ua en ru

У Кабміні розповіли подробиці щодо підвищення соцвиплат

У Кабміні розповіли подробиці щодо підвищення соцвиплат Фото: Розенко розповів подробиці про підвищення соцвиплат

Зростуть розміри понад 80 видів соціальних виплат

З 1 грудня 2016 року в Україні відбувається підвищення мінімальних соціальних стандартів на 10,5%, у зв’язку з чим зростуть розміри понад 80 видів соціальних виплат. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає його прес-служба.

"У цілому в 2016 році за два етапи (з 1 травня і з 1 грудня) підвищення соцстандартів відбулося на 16%. При цьому індекс споживчих цін на сьогодні складає 5%. Тобто попри важку економічну ситуацію державні соціальні стандарти зростають темпами більшими, ніж інфляційні процеси в Україні", - підкреслив Розенко, додавши, що у 2017 році передбачене чергове підвищення соцстандартів на 10%.

Зокрема, за словами віце-прем'єра, на 250 гривень підвищиться виплата у зв'язку з втратою годувальника з числа військовослужбовців, підвищення пенсії інвалідам війни та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбуватиметься в розмірах від 200 до 340 гривень, для 400 тисяч інвалідів дитинства виплата збільшиться приблизно на 240 гривень.

"І пенсії переглядатимуться відповідно для 118 тисяч інвалідів війни та 8 тис. інвалідів - учасників ліквідації аварії на ЧАЕС… Наступний етап - це підвищення з 1 січня 2017 року розміру мінімальної зарплати до 3200 гривень, в тому числі для осіб з інвалідністю, котрі працюють", - додав він.

Нагадаємо, з початку поточного року девальвація гривні склала 6,9%.