ua en ru

У Кабміні розповіли, як можна буде отримати монетизированную частину субсидії

У Кабміні розповіли, як можна буде отримати монетизированную частину субсидії Фото: Розенко розповів, як отримати субсидію монетизированную

Монетизувати субсидії зможуть 1,5 млн сімей

Віце-прем'єр міністр України Павло Розенко розповів, як громадяни зможуть отримати монетизированную частину субсидій. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, для отримання монетизированной частині економії субсидій до місцевого управління соціального захисту потрібно подати заяву, в якій вказати реквізити для перерахування коштів - номер банківського рахунку або відділення "Укрпошти".

Прийняте урядом рішення про монетизацію субсидій торкнеться 1,5 млн сімей, які зможуть отримати 700 гривень одноразової виплати. Це рішення передбачає грошову виплату, рівну вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

За словами Розенка, до 1 червня підприємства-надавачі послуг повинні сформувати списки людей, які мають економію відповідних енергоресурсів, і передати ці списки в управління соцзахисту населення.

Нагадаємо, раніше в Кабінеті міністрів розповіли подробиці концепції монетизації субсидій.