ua en ru

В уряді розповіли, які товари додали до списку заборонених з РФ

В уряді розповіли, які товари додали до списку заборонених з РФ Фото: Наталія Микольська

Зокрема, додали деякі овочі, соуси і кетчупи, рибу, кондитерські вироби

В Кабінеті міністрів розповіли, які товари додали до санкційного списку, зокрема, деякі овочі, соуси і кетчупи, рибу, кондитерські вироби. Про це журналістам повідомила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розширюємо продуктову лінійку овочів... це соуси та кетчупи, додатково риба і з'являються у нас додатково кондитерські вироби",- сказала Микольська.

Також, за словами чиновниці, деякі продукти потрапили у розширений санкційний список тому, що були виявлені факти, коли Росія ввозила під одними товарними позиціями зовсім інші.

"Виявлені факти поставки в Україну під іншими кодами, які заборонені для ввезення. У зв'язку з цим ми вводимо від сьогодні ембарго на ті товари, навіть які не ввозилися в Україну протягом цього року для того, щоб уникнути поставок під цими кодами товарів, які фактично були вже заборонені",- додала вона.

Також, за словами урядовця, російські товари, які були ввезені на територію України раніше, не будуть заборонені до реалізації.

Вона підкреслила, що Україна не збирається вводити заборону транзиту товарів через свою територію для Росії.

"Ми не заборонятимемо транзит територією України",- сказала Микольська.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував розширити перелік фізичних та юридичних осіб Російської Федерації, проти яких буде введено санкції.