ua en ru

У Кабміні відзвітували щодо посилення відповідальності для неплатників аліментів

У Кабміні відзвітували щодо посилення відповідальності для неплатників аліментів Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

За місяць на користь дітей стягнули 254 млн гривень аліментів

За перший місяць від дня набуття чинності закону, який посилив відповідальність для неплатників аліментів, на користь дітей стягнули 254 гривень. Відповідний звіт було сьогодні заслухано на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, з дня набрання чинності даного закону в Україні запрацював відкритий реєстр боржників, були схвалені рішення про заборону боржникам на виїзд за кордон, на управління транспортними засобами, а також щодо спрямування боржників на виправні роботи. За перший місяць роботи закону на користь 450 тис. дітей було стягнуто 254 млн гривень аліментів.

Крім того, за рішенням уряду наступними кроками в цій сфері стануть законодавчі зміни щодо майнових прав дитини при розділі майна подружжя та подальшого обмеження прав боржників за аліментами.

Відзначимо, за інформацією Мін'юсту, на сьогодні в Україні понад 3 млн дітей виховуються в неповних сім'ях, а майже 600 тис. дітей не отримують аліментів.

Фото: звіт по виконанню закону щодо боржників за аліментами

Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що боржників за аліментами можуть притягнути до відповідальності за загрози державним виконавцям.